İSTANBUL / PENDİK - Gülizar Zeki Obdan İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1977 – 1978 Eğitim öğretim yılında  müstakil ortaokul olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Okul Güzelyalı Ortaokulu olarak, 50. Yıl Güzelyalı İlkokulu bünyesinde eğitime başlamış, şimdiki binası ise bir hayırsever tarafından yaptırılmıştır. Hayırseverin eşinin adı Gülizar, kendi adı ise Zeki'dir. Onların isimlerine izafeten okulun adı Gülizar Zeki Obdan Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

1998 yılında ilkokul ile birleştirilmiş, zorunlu eğitim uygulamasına geçilerek İlköğretime dönüştürülmüş ve Gülizar Zeki Obdan İlköğretim Okulu adını almıştır.

Okulumuz İl Özel İdaresi tarafından deprem yönetmeliği gereği hem depreme dayanıksız oluşu hem de ihtiyaca cevap veremediğinden 2009 yılında yıkılarak yeniden yapılmasına karar verilmiştir. 2012 yılı Şubat ayı itibari ile yeni yapılan binamızda Eğitim ve Öğretim faaliyetlerine başlanmıştır.

Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılından itibaren 4+4+4 Eğitim Öğretim Sistemine geçilmesi dolayısıyla tekrar İlkokula dönüştürülmüştür. Gülizar Zeki Obdan İlkokulu olarak şu anda okulumuzda Anasınıfları, 1.Sınıflar, 2.Sınıflar, 3.Sınıflar ve 4.Sınıflar olarak Eğitim Öğretime devam edilmektedir.

Yayın: 20.10.2014 - Güncelleme: 10.06.2020 20:32 - Görüntülenme: 9252